El Circuit Intercomarcal de Màdel 2020 ha iniciat el compte enrere per a l’inici d’aquesta edició, marcada per la situació de crisi sanitària del Covid19.

Després de més 3 mesos d’incertesa, des de l’organització del Circuit s’ha aconseguit reactivar la competició i oferir un calendari atractiu, amb l’objectiu de convertir-se en un esdeveniment esportiu de referència.

Aquest any, el tret de sortida el donarà la població de Carlet el proper 10 de juliol. Una cita clàssica al Circuit, que donarà a conèixer el seu cartell i obrirà el termini d’inscripcions en els pròxims dies.

El format del Circuit serà molt semblant a l’edició anterior, amb 8 tornejos i 1 torneig final, que viatjaran per 7 comarques diferents al llarg del territori valencià, i amb la novetat d’un últim torneig, anomenat Torneig de Mestres, on només hi competiran els 8 millors equips del Circuit en primera i segona categoria. Aquest torneig, es disputarà el 15 de novembre a Carcaixent, on conclourà el Circuit i a més també hi haurà un torneig individual.

Un dels participants del Circuit. Foto: Ulisses Ortiz

Paral·lelament a aquests tornejos també està previst que es disputen altres trobades i tornejos de promoció encara per concretar, com els tornejos d’Ontinyent, Xàtiva o el tradicional torneig de nadal de Picanya,  a més d’altres que es vulguen sumar, així com també alguna trobada fora del territori valencià.

Com cada Circuit, en cada torneig es repartiran un nombre de punts que s’aniran actualitzant després de cada torneig, amb la confecció d’un rànquing general en primera i segona categoria. Cada equip podrà estar integrat fins a 4 jugadors, que per participar en cada torneig li seran concedits cinc punts, el tercer i quart classificat aconseguiran quinze punts, el segon classificat vint punts i el campió 25 punts. Mentre que al torneig final, que es tornarà a disputar a Canals, es repartiran els punts de la següent manera: deu punt per participar, vint punts al tercer i quart classificat, 30 punts al subcampió i 40 punts al campió.

 

Tot i els entrebancs, el Circuit comptarà amb 2.000 euros en premis en metàl·lic i amb trofeus i detalls valorats en més de 4.000 euros que es repartiran entre els finalistes de cada torneig i els tres primers classificats del Circuit.

Hi haurà 4 categories: primera, segona, iniciació i infantil, amb la possibilitat de participar equips masculins, femenins o mixtes dins de la mateixa categoria. A més, en tots els tornejos es realitzaran activitats paral·leles de promoció, que encara estan per concretar.

Degut a la situació actual, anirem desvelant més detalls en els pròxims dies, ja que estem a l’espera d’una actualització de la normativa per part de les entitats sanitàries. En aquest sentit, l’organització estarà a disposició de les entitats municipals en el compliment de les mesures de seguretat i higiene de les seues instal·lacions i, a més, confeccionarà un Protocol de desenvolupament que garantisca el seguiment de totes les mesures d’higiene, seguretat sanitària i distància requerides per a la prevenció́ de la Covid- 19.

El Circuit compta amb la col·laboració de distintes entitats i empreses com la Generalitat Valenciana, la CIJB, la Federació de Pilota Valenciana, la Càtedra de Pilota Valenciana, el Museu de la Pilota d’El Genovés, Elmusa, Pollos Planes, Intersport, Fosbury, La Pato, Ferida, Tresdeu, Embotits Artesans l’Agustino, JB Publicitat, Magnesio Natural, Frediesport i la Bolata. També cal destacar la implicació dels clubs i ajuntaments que organitzaran els tornejos en les seues respectives instal·lacions.

Des de l’organització volem animar a tots i a totes a practicar la modalitat del màdel i a participar en algun dels diferents tornejos del Circuit.