El màdel compleix 10 anys dins d’un any de transició del Circuit Intercomarcal

Al juliol de 2013 a la localitat de Castelló, la Ribera Alta, es disputava el primer torneig de màdel. S’iniciava ací un viatge llarg i bonic, i on ràpidament cada vegada més clubs i esportistes començaren a practicar-lo, i vore amb ell una modalitat de pilota a mà molt divertida, fàcil de practicar i accessible a tots els públics, que no es podia desaprofitar.

Poc a poc es realitzaren més tornejos, tallers, jornades… i fruit dels tornejos amb més renom, va nàixer el 2017 el Circuit Intercomarcal, una competició novedosa, atractiva i moderna que seria un exemple a seguir al món de la pilota a mà i un gran impuls i referent per a la la pilota recreativa.

El Circuit ha contat amb nombroses empreses i entitats que li han donat suport. Des de l’organització els estarem eternament agraïts, ja que sense ells no haguera sigut possible la realització dels diferents tornejos.

Durant 6 edicions consecutives de Circuit Intercomarcal, s’han disputat tornejos en 10 comarques diferents al llarg del país, amb categories per a tots els nivells de joc en les quals han participat centenars de jugadors i jugadores de totes les edats i nivells. Des de principiants i nouvinguts al món de la pilota a mà, fins a nombrosos jugadors professionals de raspall, escala i corda i frontó, que han ajudat a donar-li visibilitat i categoria a la competició. Paral·lelament, durant els 10 anys d’existència de la modalitat s’han realitzat, dins i fora del territori valencià, un munt de tallers, jornades, publicacions i participacions en diferents congressos que han enfortit la part divulgativa i didàctica del projecte. Cal destacar la participació al I Congrés Mundial de Jocs i Esports Alternatius el 2020, on va ser escollit millor esport alternatiu del món al 2020.

En definitiva, durant aquestos 10 anys d’existència, la pràctica del màdel ha crescut any rere any fins a aconseguir major renom i popularitat com una activitat més al món de l’esport. Fruit d’aquest viatge, el 28 de març del 2022, justament abans de l’inici del passat Circuit Intercomarcal 2022, el màdel va donar un pas important en ser reconegut com a activitat física de caràcter esportiu per la Generalitat Valenciana. Un reconeixement molt important de cara al futur de la modalitat.

Tot i aquesta gran projecció, aquest 2023, l’organització del Circuit Intercomarcal ha optat per prendre’s un any de reflexió i de transició, amb el propòsit des reestructurar les diferents competicions existents i definir una estratègia a seguir durant els pròxims anys, que de segur que serà il·lusionant.

Per aquest motiu, aquest 2023, després de 6 edicions consecutives, no hi haurà Circuit Intercomarcal. No obstant se seguiran fent alguns dels tornejos de més renom, i als quals es continuarà donant-li visibilitat des de les nostres xarxes, com els tornejos de Castelló, Carcaixent, Miramar, Carlet o Guadassuar entre altres, així com diferents activitats que ajudaran a commemorar el 10é aniversari de la modalitat, com ja ha sigut la trobada realitzada a Beneixida el passat 1 d’abril o la tercera edició del torneig Universitari de màdel disputat el passat 20 d’abril a la Universitat Politècnica de València.

Així què, amb tot, aquest any 2023, ens trobem davant d’un any molt important i d’aniversari per al màdel, per a gaudir més i millor de la modalitat.