El màdel, 1r classificat del Campionat Mundial d’Esports Alternatius 2020

Després de quasi un mes de competició on han participat 96 esports de 5 continents diferents, i tots presentats al I Congrés Mundial de Jocs i Esports Alternatius, el màdel va sortir com al guanyador de la competició. Després d’haver superat 6 fases d’elimintatòria contra altres esports més reconeguts, i guanyar en la final al dueball, esport bastant popular a l’Índia, que es presentava com a gran favorit de la competició.

Durant este temps de congrés i competició, el màdel ha destacat entre els participants per la seua senzillesa i espectacularitat, així com per la seua facilitat d’aprenentatge i aprofitament de recursos materials i instal·lacions, que fan que siga un esport accessible per a tothom.

La modalitat de pilota a mà naixcuda el 2013, a Castelló, la Ribera Alta, ha experimentat durant els últims anys un gran creixement en quant a practicants i nivell de joc dels participants, gràcies als diferents tornejos i nombrosos clubs de pilota practicants, i sobretot al Circuit Intercomarcal, que des de 2017 es disputa any darrere any.

Aquest 2020, tot i els entrebancs causat per la crisi sanitària, el Circuit es troba disputant els últims tornejos dels 10 programats, que amb la seua finalització, hauran viatjat per 6 comarques diferents del territori valencià.

Des de madelpilota, volem agrair a tots i totes les votants que han mostrat el suport en les diferents fases de competició, així com la difusió realitzada, que ha servit per a que el màdel siga escollit com a el millor esport alternatiu del món 2020. Menció que servirà per a donar-li major reconeixement i visibilitat a la modalitat.

Pròxima parada del Circuit: Torneig de Guadassuar

Les pistes de l’Algepadel d’Algemesí, acolliran el pròxim diumenge dia 18, la sisena prova puntuable per al Circuit. Des de les 9 fins les 14hores, els millors jugadors de la modalitat repartits en 4 categories diferents, primera, segona, iniciació i infantil, lluitaran per endur-se el títol del torneig així com puntuar el màxim possible al rànquing final.

El Torneig de Guadassuar donarà pas al Torneig de Picanya el diumenge 25 d’octubre, un dels tornejos amb més història de la modalitat que també tindrà quatre categories diferents. Les inscripcions ja estan obertes i finalitzaran el dia 22 d’octubre. Caldrà inscriure’s al telèfon 616 71 49 96.