El màdel va tenir molt bona acollida a Barcelona durant el II Campionat de Catalunya de Frontball

Les instal·lacions del Club de Natació Barcelona acollien este cap de setmana el II Campionat de Catalunya de Frontball, una nova modalitat de pilota a mà creada al 2008 i reconeguda el 2015 per la FIPV, que poc a poc va guanyant en adeptes.

 

Al llarg de la competició, els jugadors i coordinadors del Circuit Ricard i Guillem Sentandreu, segon i tercer classificats respectivament, van tenir l’oportunitat de presentar el màdel als participants del torneig, així com als representants del club amfitrió i de la Federació Catalana de Pilota, i tingueren l’ocasió de disputar algunes partides amistoses en les pistes del Club, on destacaren principalment els jugadors de la Casa de los Navarros de Barcelona, club que manté viva la pràctica de la pilota a mà a la Ciutat.

Al finalitzar la jornada, els jugadors participants, el club organitzador i els representants de la Federació Catalana de Pilota, amb el seu president Agustí Brugués al capdavant, van manifestar la voluntat de realitzar pròximament alguna competició de la modalitat de màdel, a l’espera de la millora de la situació de la pandèmia, al considerar-lo com a un recurs vàlid que cal aprofitar per a aproximar a nous practicants cap a l’esport de la pilota.

Els jugadors Ricard i Guillem Sentandreu amb el president de la Federació Catalana de pilota Agustí Brugués durant la jornada. Foto: Madelpilota

Primers antecedents

Cal recordar que el màdel ja havia tingut presència a Catalunya temps arrere, gràcies al grup de valencians per terres Catalanes anomenat Pilotaris Encalats, que des de fa uns anys realitzen quedades puntuals per a poder practicar la pilota valenciana, i que amb la nova normalitat volen reprendre l’activitat.

Campionat del món virtual d’Esports Alternatius #CAMVIDA2020

D’altra banda, després de la presentació al Congrés Mundial Virtual d’Esports Alternatius, el màdel es troba competint al Campionat del món virtual d’Esports Alternatius, on participen els vora 100 esports presentats al congrés. Demà dimarts seran els huitens de final, on participaran els 16 millors esports, d’entre ells el màdel. Els 8 esports més votats passaran a la següent fase de quarts de final. Per votar hi haurà que punxar al màdel als storys de l’instagram de Codaesport. 

Pròxima parada Guadassuar

Ara el pròxim torneig del Circuit Intercomarcal serà el 18 d’octubre la localitat de Guadassuar, la Ribera Alta. Els pròxims dies es donarà a conèixer el cartell i s’obrirà el termini d’inscripció fins el dia 15 d’octubre.